2017-11-14
呢間人氣爆燈的餐廳聽左好耐好耐,連住在荃灣的同事都一直叫我去,但一直未抽到時間出荃灣,今日終於得閒出黎喇~我同我條佬大概七點半到達,餐廳用上落地玻璃,站在門外能清晰看到一整排的咖啡杯座位,門口又有大大隻天鵝,裝潢設計花盡心思剛好出面無曬位,員工安排左我地在收銀處旁的獨立包廂,充滿田園風格~餐牌設計精美,望到樣樣都好想食丫~第一樣叫左軟殼蟹凱撒沙律,落單時員工更說這裡的軟殼蟹是原隻上,不會切開一半,聽到己經急不及待想快D食哇!軟殼蟹真係原隻上,好吸引!炸得酥脆不油膩,粉漿又薄;沙律菜份量多又新鮮,唔知呢度係未專登將沙律菜整碎D呢?因為完全不會見到一大塊沙律菜,夾起來超方便,可以大大啖放落口第二樣係軟殼蟹卡邦尼意粉,雖然看似細碟,但其實兩個人share份量剛剛好,意粉口感煙韌,食落一點都不漏,不過最吸引我的始終都係原隻軟殼蟹,酥脆外皮加埋蟹肉蟹膏真係好正!好滿足呀最後係手作特級和牛漢堡,落單時員工重問要不要切成兩份,非常體貼
哇~到喇!超厚和牛肉餅!食落充滿牛味但嫌不夠juicy,整體味道較單調,如果加上濃郁的醬汁配搭應該會更好~薯條用新鮮薯仔切條去炸,十分香脆!最後忍不住叫左杯熱朱古力
薯條用新鮮薯仔切條去炸,十分香脆!
最後忍不住叫左杯熱朱古力,因為見到D拉花好令丫!
Woo... 好可愛丫! 完全不捨得整散~
朱古力味濃郁,入口香滑,今晚真係好滿足!