2017-07-02
喜歡食刺身的人好多,但係成日去到壽司店都唔敢order 刺身,又怕貴又唔飽,今次為食表妺介紹我去食日韓放題,話淨係食刺身已經回本。個場好爆滿,book左枱都要等,真係旺場。可以剔住野食先,咁多頁,真係有200款。8點食$219一位,送日本和牛壽喜燒或韓式部隊鍋,有book枱所以再送海膽、生蠔或雪條。任飲有大量韓式的飲品。先食第一輪刺生,有甜蝦、北寄貝、泰式生蝦、天使蝦、象拔蚌、松葉蟹棒,一直唔鐘意食北寄貝的我,今次大改所觀,原來可以咁好食,以前食個D較硬,依家好soft又有嚼勁。熱食都唔少得一口和牛粒和羊架,炒得好香口。燒雞肉串、胡麻温室蕃茄沙律、炸生蠔、芝士年糕和秋葵蝦天婦羅都唔錯,份量剛好,唔駛浪費。Warm up完再次食魚生,超大份,靚爆,擺得十分美麗,顏色鮮明有層次。呢度新鮮又多款式的魚生,真係冇得頂,平時食呢盤份量起碼要四五百。北海道角螺肉幾特別,好少食到,鮑片和所有蝦類都不俗,已回本。韓式五花腩串味道ok但有D dry,韓式雞軟骨幾得意係用炸漿炸的,和日式很不一樣。仲食左好多炸物、串燒、和食料理,不能盡錄。海膽係必然之選,都有成板喎!服務員很貼心問要唔要加紫菜,大家可以問下
可以剔住野食先,咁多頁,真係有200款。
熱食都唔少得一口和牛粒和羊架,炒得好香口。
海膽係必然之選,都有成板喎!
服務員很貼心問要唔要加紫菜,大家可以問下。海膽唔苦帶甘味,很有質素。
最後壽喜燒都唔放過,牛肉很大片,非常肥美,配壽喜燒汁,甜甜的,很美味,另可加火煱配料。
甜品仲有奶凍、泡芙、jelly和雪糕,真係吃到飽又抵食!