若干年前作為fm入到hku,無論個日上堂定走堂都會落水街搵嘢食。小店只得零丁幾個室外位置,某年盛夏同友人係小店外一邊被一絲絲熱空氣同油煙包圍、一邊大啖大啖食漢堡、一邊抱怨溫唔切mid term、一邊提出轉頭一齊去智華溫書、一邊心諗都係翻hall瞓覺好啲⋯簡單又零碎嘅記憶,係2022年嘅香港都變成不可重現的美好了ᜊﬞﬞ ❝黑松露芝士漢堡❞ ($46)一打開紙袋就會聞到黑松露香氣撲鼻,攞出黎會發現漢堡包大大份男仔食都絕對夠飽,另外最平加$18就有薯條+汽水/咖啡套餐,不過今日嘅薯條有少少炸得稍微太過硬身 𖦹ࡇ𖦹 半熟手打漢堡肉汁豐富,牛味濃郁,麵包無芝麻(啱我口味),有預先以牛油烘過,比一般漢堡更煙煙韌韌好咬口。依個價錢食到黑松露漢堡真係無辦法抗拒~~𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃由於小店就嚟閉店,好多人專程黎支持,今日喺非午飯繁忙時段到訪,由排隊落單到攞到餐點大概都要75分鐘,比定心理準備想趁最後機會支持下嘅大家~如果想一到埗就攞到餐點可以預早打電話(60108431 / 53397900)落單先。另外今日到訪見3pm後漢堡包就賣哂啦~想食嘅話記住早少少黎!𖤐𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂

❝黑松露芝士漢堡❞ ($46)

𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃

𖤐