2017-07-25
我同媽咪去黃竹坑食野順便去深灣探朋友。咁上網搵到呢間餐廳,One south island 唔難搵。喺足球場隔離一條街。之後搭lift 按一字。然後出lift 轉左。室內環境用白色做牆身,牆身仲掛左一幅歐洲火車掛畫。檯有高檯同普通檯。普通檯用深啡色同黑色櫈。牆身掛左一幅火車嘅圖、呢幅歐洲喺19世紀嘅蒸氣火車圖畫。令到餐廳有歐陸色彩。餐牌餐牌完全有圖有真相。份量同圖片相同。飲品玫瑰花茶,先聞到玫瑰茶本身嘅清香嘅香氣。Latte聞落有好咖啡味:有少少苦,但苦得嚟有咖啡味。奶味濃而且入口好幼滑。食物煙肉薯仔沙律,內面有蛋黃醬、車厘茄、薯仔、煙肉同紅蔥粒:車厘茄有紅色和黃色:煙肉好脆,食落去卜卜聲。洋蔥好甜。薯仔食落去唔太實但唔太淋,混埋蛋黃醬食:甜甜地。炸魚手指和薯條:有魚手指有4條,炸到金黃色而且好脆。入面魚味好濃,質感好結實。薯條長而粗,薯肉嘅密度高,無咸味!反而食到薯條本身味道。餐具餐具擺喺左邊,餐檯用實木製造。喺左手邊係叉同羮。上面放左咖啡糖砂糖。如果飲咖啡嘅人士就最好啦⋯⋯因為落咖啡先會保留原有嘅咖啡味道。服務態度:本人覺得呢間餐廳侍應都主動:當我成檯都係食物同飲品:佢就主動幫地執
室內環境
普通檯用深啡色同黑色櫈。
餐牌
餐牌完全有圖有真相。份量同圖片相同。
飲品
玫瑰花茶,先聞到玫瑰茶本身嘅清香嘅香氣。
玫瑰花茶
炸魚手指和薯條:
Fish and Chip
餐具
服務態度:
本人覺得呢間餐廳侍應都主動:當我成檯都係食物同飲品:佢就主動幫地執一執張檯擺位,令我地食野時無咁麻煩。對話時都比較柔和嘅聲音問我地想食啲咩野。感覺好舒服