2019-01-28
本身一心諗住食嗰間cafe,點知是日東主有喜冇開,就喺附近搵間餐廳食。見到呢間日本料理個樣門面好似唔錯,就入咗去。入咗去之後睇一睇openrice食評,原來都幾多負評,心諗唔通中伏午餐選擇都好多, 而且價錢唔貴。我就揀咗大和壽司定食, 定食配蒸蛋及烏冬。壽司全部都好肥美新鮮, 真係唔錯,對得住呢個價錢。 心諗好彩冇中伏同埋啲食物質素都真係唔錯喎 。 不過蒸蛋我個人就覺得一般,味道比較重菇味,唔同平時d蒸蛋有雞湯味。烏冬係稻庭烏冬,所以幾好味。但係個豬骨湯底就比較似味精湯底,所以我覺得一般。我哋仲叫咗賀喜日替便當,呢個便當食物種類都算多:有牛油果卷三件、兩片帶子、兩片三文魚,都係厚切同新鮮。卷物同刺身唔錯,但係熟食雞扒就比較鞋同埋味道麻麻,炒雜菜正常。呢個價錢嚟講我覺得可以接受,刺身係幾好味,但係熟食就唔建議叫
午餐選擇都好多, 而且價錢唔貴。