2018-04-21
從來無諗過原來蒜頭做主菜都可以敢好食,之前聽朋友講Mad for Garlic 好食都唔太相信,今日放工去開奧海城就去試下,我地點左三款主菜加一樣甜品,點知樣樣都夠特别又好味。Garlic Sizzling Rice $138尼個蒜蓉牛油炒飯由鐵板上,所以能夠保持成個飯既熱度,而且底層仲會有輕微飯蕉,非常啱我口味,牛油炒飯本身已經夠曬香,再加上煙肉、飛魚籽同埋脆炸蒜片,簡直係正。Garlicpeno Pasta $108尼個意粉帶點香辣,意粉加上辣椒銀魚柳、炸蒜片做配料,簡單得離食更考廚師既廚藝,意粉夠彈牙,軟硬度剛剛好,配上炸蒜片又係好香既味道,不過整體就會偏油左少少。Garlic Snowing Pizza $138尼個薄餅一定要必試,餡料有菠蘿、炸蒜片、蝦,上枱後店員加上大量芝士嚮面,多種口感,大蝦彈牙爽口,菠蘿甜甜酸酸,炸蒜片又香又甜又脆,必食之選。Panna Cotta 店長主動話我地知嚮網上登記成為餐廳會員會有甜品送,我地立即登記,每人送一個甜品,甜品係奶凍上面加左藍莓醬再配三粒蒜頭,夠曬特別,奶凍夠甜,配合蒜頭食係另一種味覺。
Garlic Sizzling Rice $138
Garlicpeno Pasta $108