2019-01-22
素食多以菇類製成,呢一間店比較多元化, 放咗好多超級食物落去做佢哋的食材。店鋪的裝修都以簡約為主。 將近似素食嘅嘢變成平凡嘅食物,令鍾意食肉嘅我易於接受。無花果希臘芝士沙律 $86沙律落咗三色藜麥,藜麥口感比較硬,普通咁煮黎食會覺得唔好食㗎! 但係呢一間店卻將佢造到煙煙韌韌咁樣,口感有啲似煲左的薏米咁,令我食完想再食。另外希臘芝士就咁食會覺得有種好羶嘅味道,甚至乎可能有啲難聞添,出奇地同埋沙律撈埋一齊食,可以冇咗嗰個種羶味。素牛漢堡伴薯條 $102塊肉有啲似梅菜豬肉,不過個顏色比較深色。 而且嗰啲肉係比較軟身,冇平時食嘅漢堡咁實。 塊薄脆好脆, 味道較淡少鹹,無添加無落味精,好健康。薯條只落少鹽,唔駛點茄汁都好食。士多啤梨古樹紅茶 $38有好豐富嘅水果,茶味唔太濃。食咗之後唔會覺得有啲肥膩嘅感覺,反而覺得個人輕鬆咗,冇咁重負擔。
店鋪的裝修都以簡約為主。
將近似素食嘅嘢變成平凡嘅食物,令鍾意食肉嘅我易於接受。
有好豐富嘅水果,茶味唔太濃。