2021-12-15 546 瀏覽
一直以嚟都無食早餐既習慣,就算以前返學或返工都無食。但近幾年開始改呢個壞習慣,因為聽到話有醫學證實早起身而唔食早餐會好容易有膽石😰,驚驚⋯ 開始時好難頂,因為真係食唔落,個人都未瞓醒,點食喎😩 !但迫吓迫吓就慣咗呶!新工喺尖沙咀海港城,所以就喺附近食早餐。食過附近幾間茶餐廳同熟食市場入面既茶檔,最鍾意都係合香園😍!記得第一次一入到去見咁多人食呢間,心諗應該會幾好食,就試吓啦!早餐無咩選擇,一係公仔麵一係三文治。咁早真係食唔到一大碗麵,所以揀咗餐蛋治烘底,仲要姐姐大火同多牛油😌!加多杯凍檸茶走甜,烘底竟然唔使加錢😳 抵晒!見好多人買外賣,等咗陣杯嘢飲到先。茶味啱啱好,有4片檸檬,飲得出好新鮮,重檸檬味,唔會拮到手軟都無味😑!勁憎嗰啲不知所謂既檸檬。飲多幾啖,份三文治到喇🤩 烘得夠火喉,見到即刻好肚餓🤣!攞上手熱辣辣,揸住未食都感覺到脆卜卜!好開心!一啖咬落去熱親個咀添🥲 蛋又厚滑又香,午餐肉無煎過火變柴!最正竟然係我最唔鍾意食既白麵包,外脆內軟喎⋯⋯真心無諗過咁普通既茶記三文治原來可以整到咁好食😋!佩服😏 會朝朝去食直到唔想再食先算😙

2021-12-15
1 分鐘 (堂食)
$35 (早餐)