2018-02-26
搬咗來青衣都有兩年,第一次試呢間餐廳! 前兩日有朋友黎呢度試過晚餐話食物唔錯,於是今日放假就黎試下個午餐啦!環境都好開揚,有啲似裝修比較靚嘅food court 。員工都好友善! 由於朋友推介厚切豬扒,所以我二話不說就揀咗洋蔥汁厚切豬扒意粉。男友就揀咗牛扒飯,由於佢唔食黑椒汁,咁都好好可以改咗做牛肝菌汁。首先嚟咗個餐湯,應該係蕃茄雜菜湯,一睇就知道個湯唔hea, 好多料,比好多餐廳嘅餐湯都好味!如果女孩子飲完個湯包你飽左一半!之後一上個主菜都嚇咗一下,因為真係好大碟,男仔就應該好啱, 女仔就應該好大機會食唔晒!個厚切豬扒真係幾厚,帶少少肥嘅好香口!個洋蔥汁都好惹味,伴碟仲有一啲雜菜夠晒健康!男朋友個牛扒都唔錯,但係我會推介個豬扒多啲!餐飲凍檸茶味道都唔差喎!因為有時茶餐廳啲凍檸茶係可以好難飲嘅!有機會會再嚟試其他嘢!👍🏻 午餐價錢真係幾抵食!