2023-09-25 47 瀏覽
九月慶祝停不了,很多朋友生日每星期都吃得很多,未到20號已經吃了兩次buffet, 又打邊爐,都唔差在燒埋肉啦主角最愛炑八,一早BOOK定位,旺角店是我第一次來的,地點非常便利,行完街就上去開飯時間尚早,所以還未FULL HOUSE,但我地燒到途中就已經坐滿了~2人都安排到窗邊卡座真正落單的食物未到,檯上已放咗很多前菜,前菜有4小碟,另有沙律、包肉嘅生菜、粟米芝士和泡菜蛋﹔除了沙律無得refill外,其他都可以的最近有個"秋夕"套餐, 分別有3款, 一於點套餐方便d, 唔使諗咁多我地揀咗中間呢個: 厚!厚切五花腩套餐 (內容可以睇返menu)上檯時係用牛形碟盛載住, 一碟過, 打卡一流肉類顏色都很鮮嫩好期待呢份厚切五花腩, 真係好厚身牛舌燒幾下就熟, 唔韌, 好味!用生菜包住再加d醬好yummy, 又無齋食肉咁油膩大墨魚厚身多肉, 柔軟得嚟又有少少煙韌, 但唔會咬唔開果隻終於到厚切五花辭啦, 同牛扒一樣, 都係成片表面燒一會, 等D肉汁鎖住起入面先剪開真係好厚...剪開之後見到層次分明邊邊的豬皮好Q彈, 我地仲燒到D肉表面有少少脆, 諗返都流口水最後唔少得甜品啦, 主角見到隔離檯食緊燒
九月慶祝停不了,很多朋友生日
2人都安排到窗邊卡座

真正落單的食物未到,檯上已放咗很多前菜,
前菜有4小碟,另有沙律、包肉嘅生菜、粟米芝士和泡菜蛋﹔
除了沙律無得refill外,其他都可以的
上檯時係用牛形碟盛載住, 一碟過, 打卡一流
肉類顏色都很鮮嫩
好期待呢份厚切五花腩, 真係好厚身
牛舌燒幾下就熟, 唔韌, 好味!
用生菜包住再加d醬好yummy, 又無齋食肉咁油膩
大墨魚厚身多肉, 柔軟得嚟又有少少煙韌, 但唔會咬唔開果隻
真係好厚...剪開之後見到層次分明
最後唔少得甜品啦, 主角見到隔離檯食緊燒棉花糖, 佢又有興趣
燒到半溶嘅棉花糖貼落朱古力消化餅一齊食, 超邪惡
(因為手又忙, 口又忙, 忘了影半溶棉花糖嘅相)
食到尾升其實很想食埋邊邊的泡菜蛋, 但真的很滿足了!
因為前菜, 粟米芝士我地都refill過
佢地都無黑面架, 所以可以放心地叫refill
2023-09-18
慶祝紀念