2020-06-21 133 瀏覽
睇完醫生經過山田本鋪,次次去都係好多人排,今次,wow,我排第三個目測到按時間表就出爐,隔住塊膠版都流口水,店員將一大個蛋糕切大件入金色紙盒,再放入塑膠透明袋都好靚。因為熱辣辣出爐,店員無蓋住,開盒散蒸氣,怕整濕蛋糕。我拎左部份俾家人食,肉鬆蛋糕質感柔軟,有點似食梳乎厘的感覺,食落很實在的,軟綿綿又充滿蛋香,面層及夾心都佈滿台灣的肉鬆,咸香又夾到微甜蛋糕,我同父母忍唔住食左兩件,很滿足。到我拎返屋企跟老公分享,芝士味蛋糕雪凍了真係好正wor,中間有層芝士,凍食都好幼滑,老公中意凍食的感覺。我食熱既,叮15秒就已經足夠的確見到拉絲效果,很creamy很綿密,叮完後廚房都香噴噴。

外賣自取