2020-06-19
今日突然有fd約食飯,咁啱冇乜嘢做, 又收到工, 即去~~呢間神石燒之前經過都要排隊。。。。 約嗰陣勁驚要排長龍。。。。 好彩, 約6 半, 又係weekday, 唔駛排~ 我估7 點前其實都ok, 星期四都唔駛排隊, 星期五就唔知喇~ 我地走嗰陣都已經有人排隊, 但係唔算長龍由於我唔食牛,我叫咗豬, fd就食牛, 我加咗鴨肝 好好食!!!揀嘢食嗰陣,門口個姐姐好細心介紹, 佢一晚講咁多次, 都仲keep 到咁好禮貌, 抵讚仲要送口罩套, 可以重用, 好貼心 正~~入去坐低就去拎湯同salad, 飯都係任食~ 個bibi 機響就拎燒肉。。。 但係我好handicap, 因為我叫豬,佢已經放咗上去燒。 雖然佢已經有張紙響上面冚住, d 油冇咁彈, 但係個邊都係彈。。。 其實彈到唔係好痛, 不過勁驚. 牛就好d, 冇燒住俾你, 唔彈。 佢塊石真係超熱,唔會好似有d 石燒咁唔夠熱, 燒燒吓燒唔到。 最估佢唔到佢原來件豬唔係全熟, 開頭切嗰陣入面仲係紅, 但係燒到咁上吓就啱啱好全熟, 好勁, 點計到塊石幾熱架呢?! ?可以預到啱啱好, 好神奇同以往一樣, 隔離飯香, 個fd試食我份黑
同以往一樣, 隔離飯香, 個fd試食我份黑毛豬都話好食,好有豬味, 又燒得啱啱好, 好正~ 佢個和牛西冷都話好好食, 呢間真係唔錯, 幾好幾好
金裝和牛西冷
美國黑毛豬