個日行旺角商場,發現左尼間之前一直喺銅鑼灣好出名既台式店 😋 剛好食午餐又試吓佢啦‼️環境就一定會眼前一亮,因為成間舖頭好有舊式台灣既感覺 ✨ 餐牌都多選擇,🐻當然揀選預設既「試業午餐」啦‼️🐻食後感‼️✨「豬耳朵+大腸+花枝丸+空心菜+白蘿蔔+自選麵」🍜其實🐻等左一段時間先食到,應該真係「即叫即燙」既堅持 ✊ 每種餸菜都勁多,多到睇唔到D冬粉 🤤 而且感覺佢地都係新鮮製作,好愛佢地伴麵既酸菜,令🐻勁開胃 🥺 不過佢既湯汁會偏咸,可能因為麵質容易吸收 🤣✨「惹味塔香鹽酥雞」🐔午市優惠價可以加配既小食,抵食不過唔算好多,但每粒鹽酥雞都非常脆口,正常發揮啦‼️✨「冷泡白桃烏龍」🍑大大枝膠樽裝起,味道清新解膩,飲唔曬拎走都都得,🐻回家用熱水泡多左一次,仲留番個樽‼️ 抵飲 🤣價錢‼️$71 「豬耳朵+大腸+花枝丸+空心菜+白蘿蔔+自選麵」$16 「惹味塔香鹽酥雞」加配$18 「冷泡白桃烏龍」加配

🐻食後感‼️

✨「豬耳朵+大腸+花枝丸+空心菜+白蘿蔔+自選麵」🍜

✨「惹味塔香鹽酥雞」🐔

✨「冷泡白桃烏龍」🍑

價錢‼️
$71 「豬耳朵+大腸+花枝丸+空心菜+白蘿蔔+自選麵」
$16 「惹味塔香鹽酥雞」加配
$18 「冷泡白桃烏龍」加配