2019-12-09
星期六同女朋友經過新都會, 見雞翼山新開左分店. 之前同佢係其他雞翼山分店食過唔錯, 佢又係雞翼控, 於是試下呢間.同店員confirm D雞翼係即叫即製....叫左3款: 玟瑰, 檸茶 同避風塘.等左5分鐘度就有得食啦.一睇所有雞翼都係大大隻, 比起M字頭快餐店個D大30%左右. 新鮮炸即香氣令人胃口大開, 隻隻金黃色.第一件食玫瑰雞翼先 : 玫瑰花蜜外面, 輕輕甜甜. 咬落雞翼內面外脆內軟. 成功保密肉汁, JUICY. 同之前係其他分店食既水準一樣.之後食避風塘: 第一次食. 雞翼上面有炸蒜同小小辣椒粒, 香味惹人. 原本以為會好辣, 其實微辣. 味道唔錯.最後食檸茶: 檸檬茶味第一次見雞翼. 新穎口味, 酸酸地,檸茶好香. 值得一試.女友話中意玫瑰味多D. 我自己中意檸茶. 整體新鮮好味, 中意香口脆口小食既應該會LIKE的. 好多女仔都中意食雞翼, 所以尤其推介比女性友人. 見到隔離叫左鹹蛋黃, 鹹香味湧過黎, 下次應該試下.
等左5分鐘度就有得食啦.
見到隔離叫左鹹蛋黃, 鹹香味湧過黎, 下次應該試下.
三款雞翼