2017-06-05 72 瀏覽
周末既中午懶洋洋,所以就出門慢歎食個brunch算了。我地揀左係長沙灣既一間法國小餐廳,聽朋友講好好食的。一開始就order左Lobster egg benedict $198睇落係異於其他餐廳既egg benedict,用上厚麵包做個base而吾係豬柳強個啲包。食落更軟熟既感覺!另外啲蛋黃醬係淋到就快瀉甘制,吾會吾夠醬啦!側邊有成條龍蝦肉,仲燒到好香!龍蝦後面仲有ham添。egg benedict除左必有既水波蛋,仲用上菠菜碎用餡!我地都未食過甘既配搭,但整體就更健康了!特別要講係龍蝦肉真係勁好食,腍嫩中帶爽彈。龍蝦係到脹卜卜甘。Foie gras and dual ham $148本身為鵝肝而叫,點知成個配搭都係我地好喜歡!平時吾係成日點咸crepe,但依個咸crepe真係正!上面有好多厚火腿絲,加上清新既沙律菜,平衡番ham既咸味。而鵝肝就係入口即溶,煎得剛剛好。crepe上有打左個蛋就吾會甘齋。而沙律菜上面淋上既沙律醬帶出濕潤,都令我地更開胃!我地仲點左Chocolate $18整體覺得啲食物好出色!

Foie gras and dual ham $148

我地仲點左Chocolate $18

整體覺得啲食物好出色!