餐廳: 皇宮印度餐廳
資訊:

2024-01-16 59 瀏覽
朋友話我係「印度菜通」,但每次都係揀去皇宮餐廳,佢地搵我試新地方,我都帶佢哋返來這裡,可見呢度嘅吸引力有幾勁!今次又係抵食既四人套餐,開始就來段胡椒餅先🥟,真係層次分明,好似脆薄脆薄嘅酥皮瞓底嘅春卷咁,香口得滯!洋蔥圈唔算最正,但個炸得金黃香脆嘅外皮配軟熟甜洋蔥,嗌啖啤酒,正!嗰個鐵板魚就真係... 啫,如果你鍾意啲夾雜香料味嘅雪藏魚,咁你可能會鐘意啲,我就覺得比較一般。不過,咖哩嘅部分就真係無得輸,羊、牛、雞任搏!羊肉嗰陣好像過咗渣,嫩滑中帶點嚼勁,咖哩香郁辛辣,咬落去好有層次感👍。印度炒飯就普普通通,粒粒分明,但講真得唔多食材,唔係好起眼。不過響呢裡食嘅,你懂得問折扣卡同埋睇埋套餐Menu,仲有好多嘢等你慢慢發掘!反而我好鍾意佢哋嘅炸咖哩角,脆皮裏面嘅咖喱薯仔餡香口得嚟,入口即溶,根本停唔到口😋。個tandoori chicken同串燒羊肉腸就更加唔需要多講,色香味俱佳,攞嚟送飯都得,夾餅都得,一嘗難忘。飯後杯印式奶茶暖笠笠,加香料咁,幫助消化吓,真係食完之後,滿足到不得了。總之,呢度嘅食物有嘢好食亦有嘢就咁啦,但肯花心機揀,絕對搵到寶!下次有人問我食咩好,我都可能會叫佢來試吓皇宮

總之,呢度嘅食物有嘢好食亦有嘢就咁啦,但肯花心機揀,絕對搵到寶!下次有人問我食咩好,我都可能會叫佢來試吓皇宮餐廳嘅印度菜🍛,當然,又或者我又帶佢哋到呢度啦!