2023-03-11 321 瀏覽
旆假諗唔到去邊,最後走咗去南豐紗廠行個圈順便食晏。揀咗幾間,最後決定去RETOLD coffee.tea.spirits食嘢。😋😋本身唔算好肚餓,就嗌咗個慢煮豬腩片bagel同Americano,女朋友就揀咗煙三文魚扁意粉同抹茶Latte。喺等食嘅過程就望吓間餐廳,裝修都唔錯。而啲餐具都唔係求求其其買,同裝修枱櫈都夾番個主題。👍🏼👍🏼講番嘢食先,個bagel賣相唔錯,少少煙韌有咬口,豬腩片好香亦唔會過份油膩,好食😋至於個扁意粉就正常味道,唔會覺得唔好味,但亦唔算太特別。至於杯Americano好香,nutty味都幾重。杯抹茶Latte同想像中唔同,本身以為會好甜,但佢就好香濃,但唔會太甜,仲有淡淡嘅抹茶香氣😆如果嚟開南豐紗廠,推介大家嚟chill住食個good lunch👍👍👍

至於個扁意粉就正常味道,唔會覺得唔好味,但亦唔算太特別。

2023-03-03