今次黎到南豐紗廠,本身諗住搵間Cafe打下卡,但係見到呢一間餐廳裝修幾得意,有啲森林feel,所以就揀咗呢一間日式fusion茶餐廳試吓。😆我地叫左南蠻炸雞 (小食) 😋吉烈玉子三文治 (小食) ,味噌三文魚六野菜便當 (主菜) ,三文魚籽明太子忌廉烏冬 (主菜) 同埋柚子檸檬撻 (甜品) 仲有一個party drink😋優質日本雞蛋製成兩吋厚嘅玉子,比一般玉子燒多三倍份量製成,就咁睇都覺得個份量好夠😋😋 用埋吉列方式炸脆玉子蛋~ 真係啖啖玉子,好滿足 ~ 麵包夾住咁足料嘅玉子蛋,再加上日式豬排醬和奇妙醬, 真係非常好味呀👍🏻👍🏻👍🏻即叫即炸嘅南蠻炸雞,非常香脆 ! 吹口得來啲雞肉仲係好嫩😋再配埋自調三文魚籽南蠻醬汁, 充滿日本風味。另外我哋仲叫咗味噌三文魚六野菜便當,😆😆用懷石料理方式烹調,佢哋嘅蔬菜10分新鮮,係自家種植。三文魚用左白味噌烹調非常嫩滑。就咁睇外型已經好吸引,加上蔬菜嘅新鮮同埋醬汁配合,加分加分。最後仲有靚靚嘅甜品同埋冬甩雪糕奶昔可以用嚟打卡我就揀咗朱古力味奶昔,勁大份量,仲有好多餅乾同糖,加上勁大嘅冬甩呢個我真係勁鍾意。

最後仲有靚靚嘅甜品同埋冬甩雪糕奶昔可以用嚟打卡

午餐