2020-10-09 841 瀏覽
最近幾日開始秋風起🍂就想飲番碗熱辣辣嘅肉骨茶🥣暖下, 上網見到E間肉骨茶唔錯所以係果欄買完生果就過嚟食晚飯! 一入去就見到牆上掛住好多特色嘅碟, 環境幾光猛同乾淨, 卡位幾闊, 坐得幾舒服! 餐廳提供嘅食物都幾多, 有d仲幾特別! 小妹同朋友就點左一個肉骨茶🥣, 一個小食拼盤, 一個米紙卷同兩杯野飲🍹慢慢嘆🤭!牛油果沙冰🥑🍹入口係超濃郁嘅牛油果味🥑, 非常足料, 平時就咁食牛油果食半個已經開始覺得膩😥, 但E杯牛油果沙冰竟然無E種感覺, 反而味道好清新仲帶有細細嘅牛油果粒粒, 幾有口感😋, 飲哂成杯都唔會覺得好飽濟, 推介👍🏻!菠蘿冰🍍🍹味道酸酸甜甜, 仲有好多大大塊嘅菠蘿, 十分開胃☺️!金沙骨肉骨茶🥣肉骨茶嘅大蒜同胡椒比例岩岩好, 藥材味唔會太濃, 味道帶點回甘, 愈飲甜味仲會愈出! 由於用左金沙骨嚟煲, 所以油脂令湯汁更香更鮮甜! 金沙骨肉質軟腍味美, 整體味道唔錯, 推介👍🏻!小食拼盤小食拼盤入面有5樣野, 有蔥油豬扒🐖, 雞翼🐔, 炸春卷, 炸蝦餅🦐同酸辣無骨鳳爪, 每樣份量岩岩好唔會太多, 兩個人share食都ok, 雞翼同豬扒香口惹味, 炸春卷有肉碎木耳絲同紅蘿蔔, 外層炸

牛油果沙冰🥑🍹

菠蘿冰🍍🍹
味道酸酸甜甜, 仲有好多大大塊嘅菠蘿, 十分開胃☺️!

金沙骨肉骨茶🥣

小食拼盤
小食拼盤入面有5樣野, 有蔥油豬扒🐖, 雞翼🐔, 炸春卷, 炸蝦餅🦐同酸辣無骨鳳爪, 每樣份量岩岩好唔會太多, 兩個人share食都ok, 雞翼同豬扒香口惹味, 炸春卷有肉碎木耳絲同紅蘿蔔, 外層炸得酥脆內裡幾juicy, 炸蝦餅外脆內軟, 口感彈牙! 無骨鳳爪口感爽脆, 酸酸辣辣好開胃😊!

芒果軟殼蟹米紙卷🥭🦀
米紙卷嘅蔬菜幾新鮮, 口感爽脆多汁, 加埋炸軟殼蟹同甜甜酸酸嘅芒果味道唔錯!
2020-10-06