2020-05-20
去淘大花園探朋友 順便留低食晚飯 趁伯母準備飯餸之際 落樓下逛幾個圈 睇吓邊間食肆有撚手小菜 買嚟加餸-宏光樓一帶人來人往 非常熱鬧 連隨聞到陣陣香爆蒜頭乾蔥頭味 近似啫啫雞煲嗰種香味 但見眼前有一間街坊地踎小店 坐滿人 一家大細又有 年輕拖友又有 個個埋頭埋腦 對住個煲密密夾密密食 -🥬🌽🍡🍜晚市半自助放題 ($118 免加一)90分鐘包一份招牌雞煲 想食魚嘅話 有酸菜烤魚或麻辣烤魚 辣與唔辣 任君選擇 材料連配料 盛滿一鍋 無限次添加自助餐櫃裏提供嘅食物 蔬菜類菇菌類 粟米蓮藕白蘿蔔即食麵 仲有細路至愛嘅魚肉燒賣腸仔紅腸同多款肉丸 汽水雪櫃嘅款式一樣多 涼茶汽水啤酒 應有盡有 又飲又食 想唔飽到捧住個肚都幾難-🐓🥘招牌鷄煲 (外賣自取 $168半隻雞)我決定買一份外賣雞煲 孝敬伯母 雖然唔係新鮮熱辣即刻堂食 味道絕不遜色 雞汁香濃惹味 雞件大大塊 爆香咗嘅洋蔥吸收雞汁精華 爽口又好食 -📍牛頭角道33號宏光樓地下16號舖 成都小巷
🥬🌽🍡🍜晚市半自助放題 ($118 免加一)
🐓🥘招牌鷄煲 (外賣自取 $168半隻雞)
📍牛頭角道33號宏光樓地下16號舖 成都小巷