2017-05-02
早前係佢開業無耐去過一次食自助餐,聽朋友話佢地轉左semi buffet所以就孖埋朋友去食!吾係自助餐形式所以都比較上平一點~加上本身自己吾係食得好多野,比起掛住諗回本未,我更concern食得開心既!semi buffet形式係可以揀一個主菜,另外仲有自助吧同埋餐茶主菜都有七個選擇,算係幾多!選擇困難症之下我揀左美國頂級肉眼扒$368價位同普通既西餐廳差吾多,但就多左個自助吧可以食添自助吧有四至五種海鮮,最正係新既推廣係有任食龍蝦,即刻抵左好多!我會著眼係龍蝦多啲啦!啲龍蝦都好大隻,有少少膏,但如果有橙黃個啲膏就正啦!每樣試一件就岩岩好啦!之後就到最正既龍蝦,肉都好爽彈,食得出係幾鮮,但鮮味再出啲就更好啦!另外我地仲加左每人兩隻生蠔 $208/半打真係好新鮮,爽脆,仲幾厚肉!而且係好甜,吾會太重礦物味!有沙律區啦,啲菜好新鮮!勁爽所以我都夾左幾次平時吾係太掂ham 既位,但呢碟野我都食左四樣,每隻都好食!如果肚量再大啲,仲可以食多啲添!仲有紅菜頭!好正~糖區!當日既餐湯係青豆湯,都幾好!水果都好正,菠蘿無得輸,好甜!到主菜啦!牛扒都幾大塊架,側邊仲有啲配角,特別鐘意松露薯條,炸到金黃
價位同普通既西餐廳差吾多,但就多左個自助吧可以食添
食完個主菜真係飽到一個點,但甜品有另一個胃既~仲見到有抹茶卷蛋!
整體都覺得抵食的!同埋環境都幾好~