2005-06-15
提早慶祝父親節, 去左apm 既潮館食飯, 9點後鹵水半價, 其他廚部7折…我地叫左8 樣食物, 好意頭. 孖寶--- 龍蝦伊麵+煎蠔餅, 龍蝦好大隻, 伊麵好多, 煎蠔餅好多蠔, 又唔會煎得好黑. $198, 抵食.鹵水鵝片/ 鹵水雙拼(海折+牛展) --- 鵝片個低用冬瓜做低, 等d 冬瓜吸鹵水汁, 可惜, 鹵水汁麻麻; 反而牛展好林, 好入味, 海折普通咁啦.椒盬九肚魚/ 豬紅九菜--- 九肚魚炸完唔覺有魚, 好似一團粉; 豬紅就幾入味, 呢2個都食剩, 應該不太好食. 沙茶牛炒河--- 好入味, 炒得好香, 不錯不錯, 可以一試.大腸壤糯米--- 亞媽好鍾意食, 佢覺得好味道. 好香口. 全部都好大碟, 好足料, 不會話半價而細碟d, 佢地sell 凍蟹$140一隻, 平左. 不過, 好似冇咩人叫嚟食, 我地都無食呀! 埋單都係$ 400左右, 仲要係免茶芥, 免加一, 抵食架啦. 平日宵夜冇咁多人, 唔駛等咁耐.
我地叫左8 樣食物, 好意頭.
大腸壤糯米--- 亞媽好鍾意食, 佢覺得好味道. 好香口.
平日宵夜冇咁多人, 唔駛等咁耐.