2021-03-14
星期六夜晚6點半黎到都唔使等位,可以直接入去。黎呢度食貪佢啲野可以叫半份,每樣細細碟,即使人少少都可以試多幾樣,唔怕食唔晒幾個月無黎,餐牌好似多咗啲選擇。可能早黎既關係,入面得幾枱客。不過之前嚟既時候店員有主動提供口罩收納袋同埋水,今次要主動問先有杯熱水兩個人食叫左4個餸。首先叫左個雞絲粉皮 (半份 $24),份量唔算少,叫一份反而可能食唔晒。下面有足夠既麻醬,但唔會過份濃味之前成日都食水煮魚所以今次試下川味水煮牛肉 (半份 $72),味道唔算好辣,啲牛肉唔韌,都夠入味,入面有唔少薯粉同芽菜。其實牛肉就唔算好多,十塊左右都係比較細件,不過呢個價錢都唔要求咁多😂 驚唔夠飽都係叫左個白飯 ($9) 配下呢個水煮牛呢個黃金豆腐 (半份 $30) 好香,鹹蛋黃好惹味兩個人應該食唔到全份,因為食多幾舊其實就會覺得好漏最後就係蓮藕仔秋葵炒雲耳 (半份 $34),香辣蓮藕仔好爽口,秋葵份量就比較少埋單最後$169,晚餐黎講係幾抵食,張單上面仲好貼心咁列埋人均消費添
幾個月無黎,餐牌好似多咗啲選擇。
雞絲粉皮 (半份)
川味水煮牛肉
黃金豆腐