2023-02-03 56 瀏覽
•¨•.¸¸♪前菜🙈1️⃣BAGUETTE WITH NUT & SEED BUTTER (+$35)法式長麵包配果仁種子牛油🧈,幾好食㗎,尤其是係將佢個果仁牛油放喺長法包上面一齊食,感覺上味道較為特別。而且加入咗果仁嘅牛油冇咁Heavy。2️⃣GRILLED TIGER PRAWN(+$30)烤虎蝦配碎辣椒、青檸🍋兩隻虎蝦好大隻,雖然話有殼但係好容易剝,虎蝦都幾入味,下面仲配埋辣椒聽領獎,增加酸辣嘅味道。3️⃣ROASTED CHESTNUT SOUP法式烤栗子濃湯配芝士、香脆麵包粒、番茜🌿呢個湯都幾強烈,建議大家可以試吓!因為栗子湯其實出邊都好少油,加埋芝士、麵包粒味道層次更加豐富。•¨•.¸¸♪主菜🙈1️⃣BAKED BUTTERNUT SQUASH RISOTTO焗胡桃南瓜燴飯配栗子、鼠尾草、陳年巴馬臣芝士呢一個係素食,所以如果係食齋嘅朋友都可以試吓,佢個南瓜燴飯係超級好食嘅!2️⃣BRAISED PORK BELLY(+$30)燉豬腩肉配豬手小丸子、芹菜頭、蘋果迷迭香醬汁豬腩肉又係超級好食!一啲都唔鞋!我最鍾意佢個蘋果迷迭香嘅醬汁,好甜好好味呀!
•¨•.¸¸♪前菜🙈
2️⃣GRILLED TIGER PRAWN(+$30)
烤虎蝦配碎辣椒、青檸🍋
3️⃣ROASTED CHESTNUT SOUP
法式烤栗子濃湯配芝士、香脆麵包粒、番茜🌿

•¨•.¸¸♪主菜🙈
焗胡桃南瓜燴飯配栗子、鼠尾草、陳年巴馬臣芝士
2️⃣BRAISED PORK BELLY(+$30)
燉豬腩肉配豬手小丸子、芹菜頭、蘋果迷迭香醬汁