今日小編又去左堅尼地飲茶啦,事關呢度平靚正吖嘛,雖然對上一次去覺得點心好似退步左,今日再食返同款點心,又恢復返水準WOR,好明顯就系水準唔平均,雖然有米芝蓮推介但唔代表次次去食都保證正,不過以價錢黎講已經系相當不俗啦。今日都系例牌食ö個幾款點心包括釀青椒,蝦餃,燒賣,腐竹卷,春卷,蝦腸,叉燒包,馬蹄糕,小菜叫做兩款有薑蔥蠔煲同埋咕嚕魚塊,今次呢點心唔錯特別系青椒,雖然唔辣但好大只,反而個小菜蠔煲就非常遜色,上次都係食呢個覺得非常好味道,今次至ENCORE既,點知就失曬準,咕嚕魚塊好味道,甜酸度剛剛好,魚塊炸到剛剛好唔會話d粉太多甘,今次小編推介青椒同埋咕嚕魚塊,希望下次再去食又唔好失準啦。我地五個人食每人都系夾80元,由中環搭車去來回8元,即系呢餐都只需要88元ø者,真心抵食。
春卷
醸青椒