2018-05-08 392 瀏覽
今日喺觀塘開工 同事帶咗我嚟呢間新開嘅泰國餐廳食lunch 佢好多時都會嚟呢度幫襯 正所謂食過返尋味泰妹營業時間 上午11時至晚上十時 中午一點來到餐廳 超虛撼 打工仔放飯時間 旺到爆 已經坐滿曬人 仲有部分喺出面排隊等位喺等候嘅期間 餐廳職員非常貼心 畀定餐牌我哋選擇 跟手落埋單快節省時有效率 值得稱讚幸好打工仔食飯時間有限 快呢快去 我哋好快就有位坐啦午市餐牌選擇只有套餐 均一價錢52蚊 部分飲品不用加錢 若果要轉特飲需加12蚊泰式雞濕炒河(可選擇雞 豬 或蝦)份量超多 獻汁非常濃沃 蓋滿河粉配料除咗有雞肉之外 仲有時令蔬菜及鮮菇類河粉選用咗粗生的 食落有質感 非常彈牙香茅蝶豆花檸檬梳打(特飲) 感覺有啲似飲緊酸梅湯 酸酸味味 非常解渴消暑海南雞飯值得推介 先說說雞油飯 香口惹味不油膩 粒粒飯都鬆散煙韌海南雞冇骨 啖啖肉 雞皮爽脆肉質嫩滑 配合醬汁一齊食 味道非常正宗泰妹嘅海南雞飯上過為食新聞 好評如潮來一杯芒果沙冰特飲 顏色鮮豔 充滿豐富嘅果香味 沙冰在口腔溶化 非常透心涼抵食又好食的午市套餐隨著打工仔放飯時間過去 與剛才虛撼的畫面有一個大反差 食飽飽又要繼續打拼啦

泰妹營業時間 上午11時至晚上十時

快節省時有效率 值得稱讚
幸好打工仔食飯時間有限 快呢快去 我哋好快就有位坐啦

泰式雞濕炒河(可選擇雞 豬 或蝦)
份量超多 獻汁非常濃沃 蓋滿河粉

配料除咗有雞肉之外 仲有時令蔬菜及鮮菇類