2023-05-09 352 瀏覽
戰鬥完sogo感謝祭,要食返飽個肚😍想食河粉,上網搵到依間小店,環境相當大幾舒服,岩岩好飯市所以多人要等一陣位,但人龍去得快值得一等,午餐cp值高!menu見到有下午茶,就算單點價錢$6-8x合理唔貴午餐奉送椰子雞湯👓泰式遊船濃湯河(豬肉丸、豬潤、肉片)$58可配:金邊粉、河粉、粗麵、鴨蛋麵除咗濃湯仲有冬陰功湯/泰式咖喱底,配料亦有雞/牛餸都好豐富,3粒豬肉丸,厚大片豬肉片,一片豬潤,面頭放滿炸豬皮,麵底都好大份,一定飽!湯底深啡色相當濃郁,其實食落吾算好香泰式香料味,但純粹惹味調味好夠味。銅鑼灣依個價錢相當滿意!👓炒鮮蝦金邊粉 $68午餐仲有炒濕河、香葉肉碎飯、咖喱雞、菠蘿海鮮炒飯等等,都好多款式而且最貴都只係$68!好好食👍🏻少許濕潤+醬汁剛剛好,有別於平時乾炒金邊粉好dry嘅感覺。調味好岩我心水,偏重口味,好酸又帶甜,夠酸酸甜甜😍份量極大碟!!!有幾隻大蝦仁,毫不馬虎,以$68包埋飲品 cp值高,尤其而家茶記食餐飯都六七十蚊🥹午餐包餐飲 凍飲+$2▶️泰式咖啡 +$2▶️泰式青檸茶 +2加2蚊好合理,而且味道唔差唔係求其貨:青檸茶好重泰國香料味好明顯係泰國紅茶加上青檸!泰式咖啡係泰式

午餐奉送椰子雞湯
👓泰式遊船濃湯河(豬肉丸、豬潤、肉片)$58
可配:金邊粉、河粉、粗麵、鴨蛋麵
除咗濃湯仲有冬陰功湯/泰式咖喱底,配料亦有雞/牛

👓炒鮮蝦金邊粉 $68

午餐包餐飲 凍飲+$2
▶️泰式咖啡 +$2
▶️泰式青檸茶 +2
加2蚊好合理,而且味道唔差唔係求其貨:青檸茶好重泰國香料味好明顯係泰國紅茶加上青檸!泰式咖啡係泰式奶茶啲friend,偏甜但無奶茶甜到糖尿果種地步,有奶香都唔錯