2020-08-17 28 瀏覽
因為疫情,夜晚禁堂食,想同老公夜晚出去食餐飯撐吓枱腳都唔得,為有改係食午飯或下午茶,所以一定要契爸爸放假先可以出街食。(每日都要一日煮三餐)我哋就決定去太和行下,去到太和中心,見到有間酒吧,又有燒烤食咁就去試下啦!芝加哥串燒酒場桃汁酒,巨峰提子酒我哋先叫桃汁酒,一聞好香,飲落超香桃味,好清新,即刻忍唔住再叫埋支巨峰提子酒,呢支酒提子味超正,比桃汁酒更濃,提子超出,兩支飲落冇酒味,真係用嚟呃女仔一流🙈🙈🙈 冰啡樂佢係咖啡,可樂混合而成,可能我第一次試呢個組合,我覺得好正,兩種飲品加埋既效果原來係咁特別,唔會太甜,係小甜系列,又唔會有咖啡既苦,但兩種味都好突出,真係好好飲。👍👍👍XO醬燒廣島蠔蠔好新鮮,加配XO醬,可以突出蠔嘅鮮甜,另有一番風味😁😁😁玉子燒呢個老公最愛,上面嘅醬汁喊喊地,加埋本身玉子嘅甜味,真係好夾😀😀😀燒雞趐包飯,燒雞趐包肉雞翼包住飯,人令到飯有雞油香,飯唔會過淋,而雞翼包肉,真係好似包住咗肉餃咁,真係啖啖肉😃😃😃秘制風味羊肉串由於我唔食羊,老公話,佢夠羊騷味,好啱鐘意食羊肉嘅朋友仔😆😆😆陳年花鵰酒黑豚腸食落好香花鵰味,但又有好出姜味,燒到皮脆卜卜😁😁😁爆流心芝士牛肉漢堡

芝加哥串燒酒場

桃汁酒,巨峰提子酒

冰啡樂

都好突出,真係好好飲。👍👍👍

XO醬燒廣島蠔
蠔好新鮮,加配XO醬,可以突出蠔嘅鮮甜,另有一番風味😁😁😁

玉子燒

燒雞趐包飯,燒雞趐包肉

秘制風味羊肉串

陳年花鵰酒黑豚腸
食落好香花鵰味,但又有好出姜味,燒到皮脆卜卜😁😁😁

爆流心芝士牛肉漢堡
嘩!一切開即流出芝士,正👍👍👍

炸拉絲水牛芝士條
外面脆卜卜,一咬即刻可以拉絲,仲可以拉到好長,鐘意食拉絲芝士可以一叫🧀🧀🧀

燒雞泡魚乾
送酒一流,夠鹹香,如果再燒乾身少少就完美🤣🤣🤣