2007-10-19
話說前日收到老友指示,話太古舊UNY有紅酒做特價,仲見到我最愛的酒有平添於是收工就出發喇﹗去到先知原來佢所講既舊UNY轉左叫做APITA,真係十年都唔行呢度﹗想番對上一次來呢道是去年的生日呢﹗那日去左睇戲,身邊人......左轉右轉下終於比我找到喇﹗仲記得Citysuper好似賣成240蚊呀﹗呢度特價做185蚊仲有九折添﹗YEAH!!!優惠期至31/10呀﹗快0的來喇﹗去左foodcourt睇下有咩食啦﹗見到呢間有人排隊的味佳居越南湯粉,佢地放左阿蔡生張相出來呢﹗好似好勁咁﹗一於試下佢怪不得要排隊,因為係即叫即做,見到佢班員工真係搞野,成班一路傾一路整野食﹗又話聽日一齊射波因太辛苦,聽到都想笑﹗點了粉皮、香茅雞扒及生熟牛肉金邊粉。粉皮彈牙,清清地用來送麵幾好呢﹗雞扒新鮮入味,不過略嫌個湯真的太淡了﹗要加好多蔥及辣椒先無咁寡﹗生熟牛粉比較出眾,個牛肉湯好香好入味,牛肉亦不是只一兩片而係成碗都係,早知食呢個啦﹗
左轉右轉下終於比我找到喇﹗
點了粉皮、香茅雞扒及生熟牛肉金邊粉。
粉皮彈牙,清清地用來送麵幾好呢﹗