唔經唔覺茶木已經十週年,所以今餐飯特登點咗d新菜式試試😋先講最鍾意既甜品💕蜜糖磚塊基本上係去襯茶木都會食,今次呢個青蘋果磚塊超級夢幻!磚塊層次豐富好有誠意:最上面係雪糕球,下面再鋪層牛油果仲有青蘋果cream。配料有焦糖香蕉、士多啤梨、藍莓同焦糖爆谷。入面的磚塊切開一格格,搽滿蜜糖。嗰甜品好大份,不過我哋兩個甜品控都食,滿足滿足!古早紅燒牛肉拌麵既麵條扁身偏幼,係我鐘意嘅質感。味道帶麻香得嚟又唔辣,唔食得辣的朋友都啱食。伴餸都好豐富,有牛肉、溏心蛋、鴨血同素鴨。牛肉一貫茶木水準,大大舊又不柴,好味!鴨血好入味又滑溜,素鴨食落香酥可口。烏賊汁奶油中卷手作麵既中卷鮮美爽口,而且份量唔少!烏賊汁好creamy,包裹住每一條麵,令手作麵食落完全唔怕乾身。最後一人飲咗一杯脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶🧋,單係賣相已經好吸睛:杯邊圍住朱古力脆脆,上面有一串芋圓,加埋一層厚厚既火炙奶蓋,未飲已經好期待!飲之前先淺嚐一口綿密既奶蓋,奶茶飲落唔會太甜,加埋煙韌既珍珠,好味道!

唔經唔覺茶木已經十週年,所以今餐飯特登點咗d新菜式試試😋

先講最鍾意既甜品💕