2019-01-16 193 瀏覽
門面睇落裝修好靚,就係因為咁,所以有點嚇人。初初行過見到想試但感覺會貴貴的。睇食評也有不錯的成績,所以當我的起心肝要去食返餐可說是十分期待!餐廳內的環境都好舒適,適合一pair pair 或一大班friend一路飲sake一路吹水。下次要叫d friend 黎飲下 sake😍開頭睇menu 都睇左好耐,本menu 超厚,好多野order🤦🏻‍♂️可以試試從廚師推价個menu 開始。和風魚生沙律,刺身幾新鮮,配上酸酸的沙律汁,又另一風味。食落好開胃👍🏻山葵昆布飯團,山葵都幾攻鼻。慢慢通鼻又得,立即通鼻亦得,得左。😂其實飯團對我黎講,最重要係塊crispy 紫菜。呢方面💯呢兩舊唔係餃子,係燒年糕😍我好想問,點解燒年糕可以整到好似糯米糍咁,超柔軟加上脆脆的皮。。。超op🤤🦐吉列蝦芝士返卷🦐炸到脆脆嘅蝦再用飯同芝士包主。點會唔好食。🤤$42一隻沖繩網燒鮑魚仔😍雖然係新鮮鮑魚,但係唔知係唔係醃左定係燒個時嘅蜜糖汁,食落好入味。係我幻覺定係食落有d 似乾鮑的感覺😳北海島黃金燒帶子。😅又係唔知咩汁,開頭意謂係感蛋黃,但食落酸酸甜甜🤔一口放隻帶子入口個汁同帶子好配😳呢間餐廳好古惑,食咩都係開胃嘅😭燒牛肉

和風魚生沙律

山葵昆布飯團

芝士年糕

吉列蝦芝士反卷

沖繩網燒鮑魚仔

北海島黃金燒帶子

鹽燒牛脷,黑椒牛脷,汁燒安格斯牛肉串

燒牛肉串🤤睇到都好厚身,喜歡食牛脷嘅唔好錯過。
赤魚西京燒

好好好好小見嘅西京燒。食得出廚師放了點鹽,更帶出魚嘅鮮味,當然配上沙律醬冇得頂。

Affogato

點可以小得個個食完都讚不絕口嘅affogato. 其實係espresso 加 vanilla 雪糕。完來咁食係咁好飲🤭因怕肥,平時我都會enjoy飲黑啡。但係加上雪糕,其實係等於一杯vanilla latte。但係天啊,我未飲過杯咁好味嘅latte.😭甜度,苦度,咖啡味,vanilla 味 全部都啱啱好。perfect.

其實居酒屋黎講,係唔算貴,平均$40一樣,但係味度一流,性價比高!甜品還拎我念念不忘🤤💯💯💯💯💯滿足。美滿的一晚就係咁easy.
炸沖繩芝麻雞翼
2019-01-15