2018-11-29 451 瀏覽
要慶祝朋友生日,佢選擇食放題慶祝,平時都有食過唔同大型連鎖式餐廳嘅放題,都覺得一般般,有時諗去日式餐廳散點,可能貴少少,但質素一定有保證!但今次朋友開到聲,就上網搵到呢一間食評頗高而有質素嘅日式放題餐廳!好彩有預約定,冇諗過午市都多人,walk in 客要等reserve咗啲客入哂先可以入!入到去,原來要download app, 直接用電話點餐,都幾方便,而且唔駛同一爭用同一個平板電腦點嘢食!一出到去自取區,好多飲品選擇!由於太肚餓,我地叫咗小食區拎小食食咗先,小食種類都唔少,有薯條,八爪魚小丸子,泡菜等等!之後就番埋位點壽司同刺身,甜蝦刺身好鮮甜,帶子大大片,吞拿魚都好肥美!到壽司類,飯粒唔會重壽司醋味,黑松露赤蝦壽司係至愛,好香黑松露味!至於熱食種類都好多,叫咗個清酒煮硯,芝麻雞翼,牛舌串燒等等,每樣都嚟得好快,而且有水準,串燒亦唔會燒到好乾身!總括嚟講,呢間日式放題價錢唔會好貴,但水準係超出預期,特別係刺身部分,值得推薦!

一出到去自取區,好多飲品選擇!由於太肚餓,我地叫咗小食區拎小食食咗先,小食種類都唔少,有薯條,八爪魚小丸子,泡菜等等!之後就番埋位點壽司刺身,甜蝦刺身好鮮甜,帶子大大片,吞拿魚都好肥美!到壽司類,飯粒唔會重壽司醋味,黑松露赤蝦壽司係至愛,好香黑松露味!至於熱食種類都好多,叫咗個清酒煮硯,芝麻雞翼,牛舌串燒等等,每樣都嚟得好快,而且有水準,串燒亦唔會燒到好乾身!總括嚟講,呢間日式放題價錢唔會好貴,但水準係超出預期,特別係刺身部分,值得推薦!