2015-05-12
當日母親節Book左呢間酒店自助餐, 諗住價錢唔算貴可以接受, 打去book位果陣果邊職員話落左五百蚊訂先母親可以做七折, 咁我就去ATM過數fax埋張收據比酒店啦打去酒店酒店個妹妹就話得架啦, 我已經問過佢你使唔使check左先, 佢就話唔使ga la我地收到ga la.到食果晚就出事啦, 個中女經理埋單果陣走埋黎話我地收唔到你張receipt wo, 我就叫佢check 下啦, check完又話真係冇, 我開始火滾, 我直頭叫佢check 接線生同我ge通話紀錄,點知佢同我講酒店對街ge電話冇紀錄ga, 我心諗我大把朋友做酒店你當我弱智ga? 我仲控制到自己, 我反問佢你而家想點, 佢就話照做番折比我, 但我要再send 多次收據先可以安排信用卡credit番個數比我.之後我前後fax又好whatsapp(經理個手提電話)又好, send到佢地收到為止, 當時個經理都書面話番比我聽會做番credit比我, 點知第二日又收到電話, 話佢地做唔到, 要我自己親身去拎張支票wo.成個人即刻著左, 之後佢先醒水話叫人拎張cheque過黎炸.成件事我跟晒程序做, 每次做完一樣野都double
成件事我跟晒程序做, 每次做完一樣野都double confirm酒店okay, 每一次間酒店都話okay但每一次都做唔到!
講番D野食先, 其實就不過不失ge, 有生蠔, 但絕對稱唔上肥美, 同埋連洗都費事, 好多沙同殼. 同埋個場冷氣好凍, D野食擺一陣就凍晒, 要食得好快
其他野普普通通啦, 冇乜特別, 之前食過一次ge, 第三次就一定唔會有ga la, 如果各位想搵一間平平地ge, 呢間可以ge, 但比錢就要小心d la