La Parrilla Steakhouse

呢間喺北角嘅小店,主打阿根廷菜,幾特別㗎!值得試!環境低調又型,樓底唔高,紅磚牆壁,昏暗燈光,好有歐洲酒窖既浪漫又chill既feel。加點紅酒一流!無論係同兄弟吹水定同另一半romantic dinner都好有feel😎 一入座,餐前法包配牛油即刻上,法包烤得香脆,牛油厚滑,已經覺得今晚有個好開始!🥖 DINNER SET$398留意星期一至四有買3送1!夾啱人數黎食好抵架❣️套餐包晒餐湯 + 頭盤 + 主菜 + 配菜+甜品,選擇多,份量夠。當日餐湯係一個蕃茄紅湯, 唔差。頭盤食咗🔸️Homemade Argentinean Empanada 阿根廷自家制餡餃🥟 呢個係幾特別,阿根廷特色,必試。有雞肉同牛肉揀,我試咗雞肉。外皮脆而厚實,餡料Juicy,仲有少少辣嘅蕃茄醬,食完開胃!🌶️ 🔸️Wild Prawn Ceviche 阿根廷檸汁醃蝦 🍤 蝦肉爽彈,檸檬味清新,唔會酸到縮頸,夏天食呢個真是一個爽字! 叫得steakhouse,餐廳都有好多牛扒櫃,好吸引😍主菜必定試下佢啲牛扒!🔸️Marucha (Flat Iron) 220g 平鐵牛排🥩 牛排ordered medium
呢間喺北角嘅小店,主打阿根廷菜,
幾特別㗎!值得試!
環境低調又型,
樓底唔高,紅磚牆壁,昏暗燈光,
好有歐洲酒窖既浪漫又chill既feel。
加點紅酒一流!

一入座,餐前法包配牛油即刻上,
法包烤得香脆,牛油厚滑,
已經覺得今晚有個好開始!🥖

DINNER SET$398
留意星期一至四有買3送1!
夾啱人數黎食好抵架❣️

套餐包晒餐湯 + 頭盤 + 主菜 + 配菜+甜品
選擇多,份量夠。

當日餐湯係一個蕃茄紅湯, 唔差。

頭盤食咗
呢個係幾特別,阿根廷特色,必試。
有雞肉同牛肉揀,我試咗雞肉。
外皮脆而厚實,餡料Juicy,
仲有少少辣嘅蕃茄醬,
食完開胃!🌶️

牛排ordered medium,
煎得啱啱好,肉汁滿滿, 肉味好濃❣️
咬落嫩滑又香,
阿根廷牛扒好味👍

🔸️Catch of the Day 香煎比目魚 🐟
魚肉嫩滑,外皮煎得香脆,
調味簡單但有層次

配菜有薯條、薯蓉等等選擇。
🍟 Garlic and Parsley Skinny Fries 香蒜炸薯條
薯條細細條,蒜香同香草好夾,食到停唔下來,要同朋友搶食! 🤣

🍰🍮甜品Bread Pudding 麵包布丁
呢個幾甜,但share食啱啱好,
完美一餐既句號。