身為北角人,難得北角新開咁大間嘅打卡cafe,其實都唔算新開🙈,上年年尾開咗到而家都未幫襯過,好啦,等我帶埋姊妹去試下佢!😋呢間餐廳鄰近北角碼頭,位於北角匯地下,喺A1站出口行2分鐘就去到,地點相當方便~ 加分!入到去,一大片落地玻璃窗,環境相當開揚,枱同枱之間距離都好大,好有空間感,2000呎嘅Cafe,香港真係好少有,裝修又係走簡約文青風,啱哂我呢啲文青港女嚟打卡😳再加分!餐廳係用QR code點餐,我地叫左2份lunch一齊食,忌廉雞胸蒜蓉意粉同避風塘比目魚配薯蓉,等咗一陣,嘢食就嚟到上菜都算快!加分!個忌廉同蒜蓉汁好creamy,配埋啲菇菇,真係好好味!加分!個比目魚配埋薯蓉,入口即化,加埋避風塘d炸蒜真係好惹味😆再加分!飲品方面,我地就叫左薄荷茶同埋一杯latte,味道都唔錯,不過不失🧡 總結嚟講,呢間餐廳,我覺得身為北角人一定要至少幫襯一次,因為個景實在太靚啦☺️我同姊妹都會再嚟,下次試下all day breakfast同和牛漢堡先得😝!嘻嘻!