2023-08-08 25 瀏覽
厚燒牛舌飯 $158 我同朋友係餐廳開門前15分鐘左右到,不過已經有好幾個人排隊,我哋就即刻加入排隊去等。店舖唔大,大約有10幾個座位。幸好我同朋友食到第一輪,唔係就至少要等多一個鐘頭🙈🙈 不過其實入到去都要等大概20分鐘,因為大家都有叫牛舌飯。我同朋友一人叫左一份招牌牛舌飯餐,跟餐會有一碗麵豉湯,沙律同漬物。一碗牛舌飯裡面有5片厚牛舌,餐廳用了黑胡椒和海鹽調味,還稍微煎過表面。牛舌入口超級軟滑😊,但溫度只是微微暖的,雖然煎過但香味不夠,調味方面算是普通水平,吃起來感覺就像一般的烚牛舌。其他配菜表現還可以,但性價比不太高😔😔。總的來說,牛舌的厚度不錯。如果不用排隊而且住在附近的話可以試試看,但我不會特地去吃。#北角美食#日本菜#燒肉#香港探店 #旺角#foodie#hkfoodie#香港 #一人食吃什么 #探店 #香港美食探店#北角必食#香港美食推薦#香港美食#香港美食攻略#moodzfoodie#moodzfoodz
厚燒牛舌飯 $158

不過其實入到去都要等大概20分鐘,因為大家都有叫牛舌飯。

2023-08-05
40 分鐘 (堂食)