2018-09-17 73 瀏覽
今日遲放工,所以女友過左黎揾我食飯,然後誤打誤撞入左叫little town既西餐廳。入面地方寬敞,磚牆以紅白為主,掛滿各式各樣裝飾品,非常鐘意餐廳掛上六個不同國家既鐘,包括悉尼,倫敦,法國。令我逐漸回想早前歐遊既種種經歷。我同女友各自叫一個set,再share食。我地加左$18嚟一個超值升級,多左個雜菜湯同蒜蓉多士。配料包括薯仔,磨菇,番茄都大大粒,味道濃郁。蒜蓉多士外皮香脆,入面軟熟。值得+$18升級。終於到主菜出場啦!女朋友叫左欖油蒜片鮮蝦扁意粉。一上菜蒜香味撲鼻而來,仲有三隻大蝦,哈哈哈非常鮮甜。意粉唔會煮得太稀爛,軟硬程度啱啱好。作為扒王之王既我當然要試一試佢哋嘅肉眼!塊扒足足有10安士,足足有我兩隻手掌咁大。肉味非常重,加埋薯角真係飽到上心口。另外叫多左一個墨西哥辣烤雞pizza,餅底脆口,材料除咗烤雞仲有紅椒黃椒青椒,辣度十足,非常惹味。最後叫咗杯焦糖朱古力享受今餐餘下嘅美好時光。以為焦糖加朱古力會好甜,但呢杯甜味中等,質感亦非常順滑。今餐可謂食到非常飽,埋單只係$440,但原來佢哋仲有個晚市二人套餐,$400都唔駛,北角難得有一間食物分量多但味道保持質素嘅西餐廳。

2018-08-19