2019-04-09
呢幾日天氣開始熱,對於我哋呢啲鍾意食辣嘅人嚟講,天氣熱去食麻辣別有一番風味,呢日我哋就嚟到深水埗北河街呢《四海魚村》川菜館食麻辣。餐廳格局方正,十分光猛,座位坐得舒服。餐牌上都有幾多選擇,我哋揀咗重慶烤鯇魚及麻辣口水雞,落單時侍應話這這兩款菜式可以指明 “麻” 同 “辣”嘅程度,都幾體貼。重慶烤鯇魚 (大邊$208) - 跟有明爐上枱,一路食一路加熱,越食越入味。鯇魚非常新鮮,肉質爽滑有光澤,湯底配料豐富,除咗一般麻辣香料外,仲加有爽脆嘅蓮藕片、海帶及大豆芽,令口感更加豐富。麻、香、辣、鮮俱全,真係聞到已經流口水。麻辣口水雞 ($58) - 醬汁夠麻夠辣,味道豐富有底蘊,雞肉嫩得嚟有雞味,而且斬得薄身,可以令到每一啖雞肉上面嘅醬汁比例更多,食落更加滋味。白飯 ($10) - 有咁惹味嘅菜式,真係白飯都要添多碗。青島啤酒 ($28) - 食麻辣又點少得佢。
餐廳格局方正,十分光猛,座位坐得舒服。
白飯 ($10) - 有咁惹味嘅菜式,真係白飯都要添多碗。
青島啤酒 ($28) - 食麻辣又點少得佢。