2017-06-24
英皇娛樂廣場自從改咗名之後,其實我都少去咗,不過原來唔講唔知3樓開咗一間新嘅日本放題餐廳叫做大井町。一入到去同朋友坐卡位,見到有各式各樣嘅落單只起碼超過10張,真係食品、飲品包羅萬有。係等嘢食嘅期間,我同朋友行咗出去自助吧嗰度,見到嗰度嘅甜品同埋飲品,真係嚇親!大大支支裝嘢飲可以任攞,仲有我最愛既玄米茶,水溫都好熱,正呀。另外仲有各式各樣嘅甜品、蛋糕,當然唔少得我哋最鍾意食嘅水果。啲嘢食終於到啦!刺身好新鮮,不過叫嘅數量同出單嘅數量有啲分別,明明叫10片但係得五片,職員應該係擔心我哋兩個女仔食唔晒啦!不過我地係大胃王,最後清晒。另外仲叫咗海膽壽司,海膽手卷,啲海膽都好有海水味屬於新鮮。炸物方面有叫咗幾款嘅天婦羅,雞翼同埋八爪魚丸。全部都幾好食,唔會好油。仲有叫咗個炒雜菇、羊架等等。炒雜菇好香,頓時被我清晒;羊架又唔會騷,岩晒我最怕騷味既人。食咗咁耐生冷野,當然要叫番啲熱野暖胃。我就叫咗個蟹粥,蟹粥好有米香,啲粥有啲似潮州粥,一粒粒咁樣,非常暖入心。最後不得不提,就係一個怪味辣蜆。呢一個怪味蜆嘅汁非常之可口,我哋忍唔住叫10碗黎食,但係職員每次都淨係比一碗我哋,份量仲極之少!真係有啲失望
最後不得不提,就係一個怪味辣蜆。呢一個怪味蜆嘅汁非常之可口,我哋忍唔住叫10碗黎食,但係職員每次都淨係比一碗我哋,份量仲極之少!真係有啲失望架。
不過算數啦,我地最後都有每人一支Movenpick 雪條,都係高檔野黎既。我就叫左綠茶味,食住走,yeah!