Odelice! (海之戀商場)

餐廳: Odelice! (海之戀商場)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-06-13 90 瀏覽
今日嚟到位於海之戀嘅呢間法國餐廳,同老公仔享受吓二人拍拖時光😽見到呢度氣氛好好,有海景之餘又有情調好浪漫,想試好耐啦,果然冇失望呀😻😻我哋叫咗最近推出既優惠dinner for 2 ($528up)超級推介大家盲選呢個set,包括左有餐湯、前菜、2款主菜、甜品,勁滿足啊🤰🏻👍🏻由餐湯開始已經感受到餐廳嘅用心,南瓜湯用咗好濃郁嘅南瓜打碎,配上迷你小法包,勁得意又好好味Canapé Platter 法式點心拼盤🥂啱晒乜都想試嘅朋友,拼盤包括左西班牙火腿、煙三文魚、吞拿魚他他撻、炸黑松露蘑菇球、手指餅配煙燻三文魚醬,呢個拼盤係冇一樣嘢唔好食嘅,好鍾意佢個手指餅配煙燻三文魚醬,啱晒同朋友一路食一路飲酒,同埋好欣賞佢配咗酸青瓜,食完可以解一解膩🤗Foie Gras & Duck Spag 🦆煎鴨肝&油封鴨髀意粉🍝見唔見到個鴨肝勁厚,好香鴨油味,但又唔會有臊味,每一啖意粉都充滿油香,好回味😙😙Barramundi 盲曹魚海鮮鍋🐟🦐🦞除左香煎盲曹魚外仲有黑青口、蜆、燒薯粒配上海鮮濃湯汁,一啖食落口覺得自己去咗海邊🌊海鮮濃湯有好強烈嘅蝦味,一定用咗好多真材實料去整成,讚🥹👍🏻French Apple

French Apple Tart 法式蘋果撻 🍎🥧本身想嗌佢哋signature嘅crepe但實在太飽啦,唯有等下次,蘋果撻都好好食,焗到熱辣辣,批底鬆化🍎蘋果係一片片嘅,配埋雲呢拿雪糕,一冷一熱,勁正❄️

🤤未飽啊指數: 8.5/10
👍🏻餐廳性價比: 8.5/10
Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #buffethk #foodgasm #foodlover #veganfood #eat #foodpics #cafehk #hkcafe