2022-12-19
.早排入咗大埔搵朋友,😚想搵地方吹吓水食吓嘢就入咗呢間有串燒食嘅酒吧,🤪串燒同埋Cocktail嘅種類都超級多,🤣搞到我哋選擇困難症發作。🥰食物同嘢飲嘅質素都好好,加上呢排凍冰冰,真係會忍唔住食好多嘢。🤪等我哋介紹一下我哋熄咗特別鍾意嘅幾樣嘢食同嘢飲先。.🐷pina colada $86 👅9/10🍍飲落去首先會係菠蘿汁味比較重,🥥之後會飲到椰子味,🍹最後先再到酒味。😚 rum嘅味道唔算好突出,😛比較啱唔鍾意飲齋neat或者唔太鍾意酒味嘅朋友。#炸厚切薯片 $23 👅8.5/10🤣開頭以為佢好似長洲嘅炸薯仔,😛點知原來識落係好似加大版唔同形狀嘅薯角,💕炸得好脆好香口。.#芝士和牛串 $32 👅9/10🧀上面有超級邪惡嘅芝士,🐮加埋肉質好林同埋好香牛肉味嘅和牛粒,🤣忍唔住好想叫多串!.#金菇牛肉卷 $28 👅9/10🙈開頭諗住只係好普通嘅金菇肥牛卷,🤪點知食落去勁juicy,✨牛肉亦都唔會太肥。.#玉子燒 $38 👅7.5/10🐣質地啱啱好,💕加埋上面嘅炙燒味道會香啲同特別啲。.#拉絲水牛芝士條 $68 👅8.5/10🧀新鮮熱辣,外面脆卜卜,🥳超級拉絲,🤣完全冇唔好食嘅可能!.🥸整體來講
🐷pina colada $86 👅9/10
#炸厚切薯片 $23 👅8.5/10
#芝士和牛串 $32 👅9/10
#金菇牛肉卷 $28 👅9/10
#玉子燒 $38 👅7.5/10
🐣質地啱啱好,💕加埋上面嘅炙燒味道會香啲同特別啲。
#拉絲水牛芝士條 $68 👅8.5/10
🧀新鮮熱辣,外面脆卜卜,🥳超級拉絲,🤣完全冇唔好食嘅可能!
🥸整體來講,我哋都覺得所有嘅串燒味道都好食,食材嘅用料同埋調味都唔錯。🤪 我哋叫驚兩杯Cocktail 都調得好飲,好啱女仔口味。🥳平時去開尖沙咀好多嘅酒吧都冇佢咁多嘢食,😛仲要係有我哋最鍾意嘅串燒,🙈啱晒夜晚入去食吓嘢吹吓水。💕
📍 芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#小西#食
#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #eatwithfoodiez #大埔 #大埔酒吧 #大埔美食