2022-11-22
平日放工行完街之後,嚟到旺角,心裏面好想食日本嘢,離地鐵站不遠,有間門面裝修非常乾淨企理,感覺充滿和風氣息嘅日本餐廳,見門口餐牌嘅價錢好抵食,選擇又非常吸引,便入去試下,估唔到有驚喜喎!餐廳晚上唔算非常多人,反而感覺寧靜舒適,座位亦都非常寬闊企理,好適合同朋友嚟呢度一邊傾計,一邊食飯。<鰻魚卷 $58>鰻魚卷份量非常之多,而且舊舊都係重量級嘅份量。鰻魚肉夠厚,包住入面嘅玉子蛋捲同青瓜,再配上鰻魚醬汁,味道好食。今晚壽司仲要有特價,九蚊一件甘抵食,當然要叫多幾個唔同嘅款式嚟試下啦!!~<火焰海膽醬赤蝦壽司 $9 /件>赤蝦非常大隻,而且爽滑彈牙,上面配有微甜海膽汁,再加上火焰效果,非常好味。<火焰黑松露帶子壽司 $9 /件>帶子勁大隻,而且非常厚肉,入口帶鮮甜味道,上面仲有濃郁嘅黑松露醬,配合得天衣無縫,絕對係必食之選。<火焰黑豚肉拉麵 $68>黑豚肉肥瘦均勻,入口有油脂香味,而且外面烤得微微焦香,非常惹味,另外最值得推薦嘅係佢哋配上嘅溫泉蛋入面係流心㗎!絕對係誠意推介!!~非常好食呵~麵嘅質地非常彈牙,配上豬骨湯底,非常好
<鰻魚卷 $58>
<火焰海膽醬赤蝦壽司 $9 /件>
<火焰黑松露帶子壽司 $9 /件>
<火焰黑豚肉拉麵 $68>
麵嘅質地非常彈牙,配上豬骨湯底,非常好食。
<角切魚生丼配上味噌湯 $98>
呢個角切魚生飯,份量係非常之多,一個人都未必食得曬,因為佢無論壽司飯同刺身嘅魚肉,份量都屬於重量級,魚肉亦都鮮甜美味,真心抵食又好食。
二人消費三百左右,絕對值得同大滿足吖!!~下次來旺角,要食平靚正日本野,呢道絕對係好選擇!~