2012-07-21
八王子拉麵 有三間分店,我三間都食過,尖沙咀係最最最難食0既,油麻地店同旺角店都ok~之前見到團購 $32.4 有一碗接麵以為好抵啦,於是買左三張coupon每間分店都試。去左尖沙咀店試先,一去到已經唔高興,因為我見到tea set只係$28, 仲要免收加一,平過團購價 @_@"Lunch set 有埋小食同飲品都只係$35免收加一!!!!! 自覺買了團購是太愚笨了! @_@"食物: 叫了八王了拉麵, 試試那個牛骨湯底,麵一來到已心知不妙,拉麵竟然有一層2mm厚的油浮面~從未吃過這麼勁油的拉麵,先喝一口湯,我真的嚇呆了,竟然超吸淡味,真係淡到好似冇味咁! 成碗麵,得叉燒係有味, 不過有d鞋同硬 @_@"d麵本身林林地,冇味的,個湯又冇味,成碗麵都冇味,點食啊???食淨半碗頂唔順,放棄了,去左麥記買左個包醫肚。服務:超差,已說明走芽菜,結果冇走,還要給我大量的!來本打算自已挑走好了,點知發現有大量芽菜, 於是跟店員投訴,他們不是換給我,而是幫我挑,再遞給我的那碗還留有少量芽菜, 真差勁!!!! 支付了$6.4的加一費用,竟然一杯水都不給我,這樣的服務實在不應該收加一囉!人地"豚王"收加一
食物:
超差,已說明走芽菜,結果冇走,還要給我大量的!來本打算自已挑走好了,點知發現有大量芽菜, 於是跟店員投訴,他們不是換給我,而是幫我挑,再遞給我的那碗還留有少量芽菜, 真差勁!!!! 支付了$6.4的加一費用,竟然一杯水都不給我,這樣的服務實在不應該收加一囉!人地"豚王"收加一,是會給你水,態度又很好!
環境:
非常細舖,坐得好返,要搭檯,
衛生:
店員件衫好dirty, table上又有污積.....bad!
題外話/補充資料:
今次用團購竟然仲貴過walk in 去食,再一次証明團購唔一定抵!