2020-09-12
打個電話去訂生日蛋糕,聽電話條友已經唔係咁有禮貌。攞蛋糕嗰日打電話去確認一下,都好有禮貌同條類似經理嘅茂 利講,這物體就話"咁你咪攞囉",啲乜嘢態度?拉扱到不得了。之後佢又無啦啦打嚟問你係咪嚟緊又話幾多點閂門,言下之意唔好阻住佢!頭先咪同你講咗,我好唔客氣話"嚟緊啦,問完又問"之後立即收咗佢線。我揸緊車去你門口囉,問問問,你隻耳有乜事?明知間舖頭地方又唔係近地鐵站,特登揸車過嚟買你個蛋糕仲要受你氣都唔緊要,你打黎嗰陣時影響我揸車該當何罪!嗰條路幾多學神同中小學生!你老闆喺度靠害!去到呢間餐廳門口有兩個夥計企咗喺度,佢哋啲態度尚算正常,但係嗰個經理就企係個櫃檯後面就話"呢度",我都唔知佢喺度做生意淨係結怨。攞完蛋糕之後嗰個經理都冇講多謝,我都梗係用晦氣態度回應返佢。總之而家病毒四起,啲態度咁差的餐廳真係快啲關門大吉嗰個生日蛋糕講真又唔係特別出色,啲蛋味都算濃厚,但啲cream就太少,黃色嗰部份實在太多,啲比例唔夾。皮又唔係太脆。個蛋糕冇乜點落糖,我就覺得啱啱好但我老婆就覺得唔甜,好似食緊餅乾咁。原來所謂全港最好食嘅拿破崙蛋糕都係得啖笑。其實佢同mimosa兜女人有乜嘢分別呢?啲態度一樣咁
嗰個生日蛋糕講真又唔係特別出色,啲蛋味都算濃厚,但啲cream就太少,黃色嗰部份實在太多,啲比例唔夾。皮又唔係太脆。個蛋糕冇乜點落糖,我就覺得啱啱好但我老婆就覺得唔甜,好似食緊餅乾咁。原來所謂全港最好食嘅拿破崙蛋糕都係得啖笑。其實佢同mimosa兜女人有乜嘢分別呢?啲態度一樣咁衰。香港啲餐廳服務差食物質素惡劣真係出晒名街知巷聞,九成餐廳結業都唔使可惜
即係你覺得一個只買$360嘅蛋糕嘅客人係唔值得尊重,咁你不如閂門啦,唔好做生意。
拿破崙蛋糕