2019-01-31 78 瀏覽
不嬲做開CD-Rom,今次真係忍唔住要比個劣評。星期四的晚上8:30,好運附近食店大多要等位,見呢間新開泰菜有不少好評,又唔使等位抱住試下既心態。點知一食就出事,真心後悔唔去對面商場譚仔,兩餸加辣都只係$40大元。是晚我點了冬陰功肥牛配生菜金邊粉盛為$54元,如果選擇清湯的話好似$47。熱飲另加$5元,凍飲另加$7。呢個價錢如果好食的話唔算貴,但見到碗粉就心知不妙。有相為証,相片的所謂冬陰功只能夠話係一碗超酸同少辣既水,淨飲兩啖難以入口,只有一股酸味同少辣味。十足十水加辣油同醋一樣,揾渾成個湯底,冬陰功應有既配料一d都揾唔到。檸檬葉、南薑就揾唔到,香茅一小段,但飲落啖湯係無呢隻味的。湯底唔掂就緊架啦,最慘連配菜都唔掂。相中碗麵係未食過的,只係‘了’左兩下,又柴又乾又韌既肥牛得兩小舊,生菜3片。一路食就一路後悔無入譚仔,呢度食野仲要係自取,無人送餐的。當麥當勞晚市都有送餐服務既時後,就真係覺得更唔值。😂😂😂😂😂
2019-01-31