2022-11-08 124 瀏覽
深水埗C1出口右轉直行幾步就見到呢間餐廳,上到去地方同坐位都好夠大,岩哂一大班人黎食飯! 而且現場環境好企理衛生 (自助區)~ 任食台式打邊爐 先要講講佢地個湯底,我們叫左 花雕蛤蜊鮮雞鍋 同 秘製沙茶魚頭鍋。花雕蛤蜊鮮雞鍋 好香酒味,大愛! 而秘製沙茶魚頭鍋係重口味之選,2隻味道夾埋一齊,同行對個湯底表示好滿意! 重點!!! 佢地每次都係加湯唔係加水,所以個湯底係越食越濃味!!! 呢樣真係好推薦俾大家~現場既調味料雖然我整左一碗,但因為湯底本身都好夠味所以都冇咩都用到..自助區有蠔仔粥, 瀂肉飯, 小量台式小食 同 火鍋配料區 (菜, 丸等等) 當中冰茶係好好食,Encore左幾次!! 而同行對於佢地個蠔仔粥都覺得幾好食,好綿密仲食到粒粒蠔仔。同埋我地見有王子麵,都未試過用黎打邊爐。 而其他既食物就直接係手機用QR code落單,我地主要叫左 美國豬梅肉, 花雕醉雞件, 魚片, 小卷魷魚 等等,份量同選擇都夠我地2個人。而熟食方面就有鹽酥蠔, 鮮蝦卷, 芝士肉鬆芋泥蛋餅 等等,當中芝士肉鬆芋泥蛋餅我好中意食,但因為真係好足料,食左2舊已經飽飽地..但係真係好好食!最後佢地既飲品區都好

最後佢地既飲品區都好多選擇。整既服務亦都好好,亦都冇漏單。到我地8點幾走果陣,樓下已經排哂隊,勁多人。有機會大家都可以黎試下呀!

2022-11-07
$201.5 (晚餐)