2022.03.11今日展開番OL既生活👩🏻‍💻下班後去左荃灣有美食街之稱既大壩街睇下有咩外賣好食🥡最後決定買呀荔車仔麵🍜新式既車仔麵店合併了創新與傳統既餸菜選擇💁🏻‍♀️南乳豬手+秘製牛腩+炸腐皮豬肉卷+炸蝦棗配清湯加香濃牛腩汁&香甜南乳汁薯粉$67平時我好怕薯粉好韌,所以叫左店主煮淋啲😆淋完之後就啱啱好,軟得嚟仲有啲煙韌。湯底就要左清湯加招牌嘅腩汁加南乳汁,又真係好夾,配埋最夾嘅招牌🐮秘製柱候牛腩同🐷南乳豬手,牛腩幾香口,豬手好出色,又軟又滑,有油脂香。另外仲有平時好少見嘅🐽炸腐皮豬肉卷及🦐炸蝦棗,前者炸得香脆之餘,亦好索湯汁,後者個樣好似炸大魚蛋,比較煙韌,有蝦膠嘅感覺。沙嗲辣魷魚+滷水豬大腸+滷水腩肉+蠔皇冬菇配馬來喇沙湯底油麵 $67呢個湯相對地會比較濃味,而魷魚爽口,兩款滷水食材都好入味又軟身!蠔皇冬菇好大隻!麵底份量亦好多!一定夠飽☺️
2022.03.11

今日展開番OL既生活👩🏻‍💻
下班後去左荃灣有美食街之稱既大壩街睇下有咩外賣好食🥡
最後決定買呀荔車仔麵🍜
新式既車仔麵店合併了創新與傳統既餸菜選擇💁🏻‍♀️

平時我好怕薯粉好韌,所以叫左店主煮淋啲😆
淋完之後就啱啱好,軟得嚟仲有啲煙韌。

外賣自取