今日同男朋友去左行IFC, 見到PIN新開左係呢到😆之前有親戚買過俾我試,幾特別,見佢啲新味都幾吸引,就買左黎試🥰佢地既曲奇係以香港特色風味為主打既曲奇餅專門店,啲味道幾新奇有趣店面既裝潢簡潔高級,係我鐘意既style,所以吸引左我入去☺️店員都幾nice,介紹番佢地係崇尚香港風味推介我可以試呢位雜錦曲奇,有齊晒XO醬曲奇、香辣蝦米曲奇 、蔥油雞曲奇、迷迭香杏甫曲奇、陳皮子薑曲奇、花旗參提子曲奇、七味粉曲奇、紅棗曲奇😍唔洗心大心細做選擇😝咸甜一半半,我番到屋企就即刻試左啲咸味曲奇,因為香港確實好少見咸曲奇🍪🔴XO醬曲奇:基本上唔辣咁滯但又好香XO醬個種惹味,岩晒唔太食得辣既我👍🏻🟠香辣蝦米曲奇:食落係濃濃蝦既鮮味,然後辣勁慢慢上黎,幾有層次,辣度都唔錯🥰🟡蔥油雞曲奇:咸味黎講我最鐘意呢隻😍咬落蔥香味非常突出,岩晒鐘意食蔥既我👍🏻👍🏻🟢七味粉曲奇:比想像中辣,入口係香濃七味粉既味道,好似我男朋友咁係七味粉愛好者一定鐘意!甜味大致上比咸味出色,可能我都係食慣甜味😝🔵迷迭香杏甫曲奇:呢隻味幾有驚喜,濃郁既迷迭香充斥口腔,伴隔杏甫既清甜,意想不到既夾👍🏻而且造型上最靚就係佢😍🟣陳皮子薑曲奇:我媽

店員都幾nice,介紹番佢地係崇尚香港風味

甜味大致上比咸味出色,可能我都係食慣甜味😝
🟣陳皮子薑曲奇:我媽媽大讚既味道,佢直頭拎埋我個盒既陳皮子薑曲奇😂子薑味好香好濃,但唔會辣口,唔錯🤤
⚫️花旗參提子曲奇:同樣地花旗參好足料,入口係厚厚花旗參香,落咬帶有微甘,碗埋甜甜地既提子乾,唔錯既配搭👍🏻
🟤紅棗曲奇:大愛😍咁多隻我最鐘意呢隻👍🏻味道仲濃過我新年買番黎既紅棗糕😂入口係好似食左舊紅棗糕咁濃烈,但口感係脆既,好食😋😋

當日仲見到有全新口味包括 鹹蛋蝦膏曲奇、特濃朱古力曲奇、香橙夏威夷曲奇、南乳秋葵曲奇等等
我買左香橙夏威夷曲奇黎試,味道非常唔錯😊😊
咬落陣陣橙香,入口仲食到有橙粒增加口感,又香又甜,好快俾我清晒😝