2022-06-01
榮哥煮場$268的晚市二人套餐可以選擇花膠雞煲/黃酒雞煲/胡椒豬肚雞煲或者酸菜魚煲,另有前菜、小炒、飯同甜品,性價比相當唔錯.🌀涼拌雲耳前菜是涼拌雲耳,酸酸哋非常開胃.🌀藥膳黃酒雞煲雞煲以小鍋熱住咁食,慢慢食都唔怕凍晒👍🏽先飲一啖湯底,酒味香濃,鍋入面有紅棗、杞子,令湯頭多一份清甜,以湯頭撈飯會令人不知不覺食晒成碗飯🤭雞肉份量好多,肉質嫩滑,煮得好入味😋吸收晒湯底精華的木耳亦係精髓,味道清甜又有爽脆口感,作為配料但又十分出色 .🌀酸甜藍莓骨🫐生炒骨的變奏版,以藍莓醬取代酸甜醬,配搭頗有新鮮感,排骨炸粉偏厚身,食落依然香脆,藍莓汁酸酸甜甜,仲見到粒粒藍莓果肉,感覺更清新餐牌上仲見到有柚子蝦球、咖啡排骨、黑松露煎肉餅呢類創意菜式,有機會下次要再嚟試試😋.🌀楊枝甘露甜品係跟餐送嘅楊枝甘露,一樣咁高質,除咗有芒果🥭西米同柚子,仲有粒粒爆珠,口感十足
🌀涼拌雲耳
前菜是涼拌雲耳,酸酸哋非常開胃
🌀藥膳黃酒雞煲
🌀酸甜藍莓骨🫐