2016-05-14 603 瀏覽
放工同同事落旺角行下街同食野,原本一心一意食韓燒既,但係又咁岩整走左隻智慧齒,唯有食下刺身同壽司唔太需要咀嚼既野。刺身刺身種類都有十幾款,點左幾款比較熱門的,三文魚質素十分高,油脂同埋肉質都十分幼滑。甜蝦同埋帶子都十分鮮甜,肉質細嫩入口即溶,雖然鯛魚魚味唔太夠,但其他刺身質素十分高。整體黎講都十分值得食。醬油蝦第一次食醬油蝦,問左店員係用泰國鮮蝦做成,感覺有點像醬蟹。蝦由醬油醃制後整蝦都充滿醬油味。蝦的肉質十分CREAMY,食落口都黏口,感覺都幾特別。壽司雖然是放題的壽司,但是水準都十分高,試左曼魚,黑松露帶子都十分好味,壽司軟硬適中,還有醋味也調理得剛剛好,入口跟曼魚及帶子都配合。
放工同同事落旺角行下街同食野,原本一心一意食韓燒既,但係又咁岩整走左隻智慧齒,唯有食下刺身壽司唔太需要咀嚼既野。
壽司
雖然是放題壽司,但是水準都十分高,試左曼魚,黑松露帶子都十分好味,壽司軟硬適中,還有醋味也調理得剛剛好,入口跟曼魚及帶子都配合。

2016-05-11